• nl
  • fr
  • en
We’re Smart® Cera - Menu —   03/10/2024 - 08/02/2025
36 deelnemende restaurants

Algemene richtlijnen

Op zoek naar een restaurant waar groenten & fruit de hoofdrol krijgen? Dan is de groene gids - We're Smart® Green Guide - uw gids! We’re Smart® World wil Mensen & bedrijven (We're) samenbrengen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn, zowel in de voedingsector als erbuiten. De bedoeling is van elkaar te leren en elkaar te versterken met als enige doel onze maatschappij te laten evolueren naar slimmere (Smart) oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld (World). Quotering: Radijsblad of 1 tot 5 radijzen.

RADIJSBLAD

Het Radijsblad vertrekt van dezelfde filosofie, maar ruimer dan de gastronomie en hanteert geen ‘niveaus’ zoals de Radijzen.
Om een Radijsblad te krijgen, hanteert het We’re Smart® World team verschillende criteria:

  • Groenten en fruit spelen de hoofdrol. Afhankelijk van het initiatief, het soort organisatie of bedrijf, kan dit verschillende vormen aannemen. Centraal staan de plantaardige keuken, lokaal, seizoensgebonden, gezondheid, ecologie en duurzaamheid. Ook bij de combinatie met andere voedingscomponenten worden deze principes gehanteerd.
  • Wij kijken ook naar de bedrijfsvoering (opleiding personeel, foodprint, afval, gebruik grondstoffen …) en hoe je de visie en filosofie uitdraagt (website, sociale media …) naar klanten, partners en de buitenwereld.

1 RADIJS

Minimum 35% groenten & fruit doorheen de gehele maaltijd

  • Verrassende creativiteit met groenten & fruit.
  • Troeven van groenten & fruit benutten.
  • De juiste smaakcombinaties waarin groenten en fruit een hoofdrol spelen met als resultaat een mooie smaakervaring.
  • Mogelijkheid om vegetarisch te eten.
  • Werken met gecertificeerde duurzame vis of/en verantwoorde kweek vis.

2 RADIJZEN

Minimum 40% groenten & fruit doorheen de gehele maaltijd

Dezelfde criteria als 1 radijs, aangvuld met:

  • Verwijzen naar groenten & fruit op website, kaart, drukwerk, sociale media en andere.
  • Interne opleiding van medewerkers en studie rond groenten & fruit.
  • Maximaal gebruik van alle onderdelen van groenten & fruit.
  • Aanbod van vegetarische creaties op de kaart.

3 RADIJZEN

Minimum 50% groenten & fruit doorheen de gehele maaltijd

Dezelfde criteria als 2 radijzen, aangvuld met:

  • Met perfectie creativiteit met groenten & fruit.
  • Met overtuiging de juiste smaakcombinaties waarin groenten en fruit een hoofdrol spelen met als resultaat een mooie smaakervaring.
  • Vertrekken vanuit groenten & fruit bij de creatie van gerechten.
  • Zo laag mogelijke foodprint en minimaal afval-verlies.
  • Mooi aanbod van smakelijke vegetarische creaties op de kaart.

4 RADIJZEN

Bijna perfect 66% groenten & fruit doorheen de gehele maaltijd

Dezelfde criteria als 3 radijzen, aangvuld met:

  • Met overtuiging de juiste smaakcombinaties waarin groenten en fruit een hoofdrol spelen met als resultaat een unieke smaakervaring.
  • Met duidelijkheid communiceren over groenten & fruit op website, kaart, drukwerk, sociale media en andere.
  • Het eerst vermelden van groenten en/of fruit bij het aangeven van de gerechten, vertrekken vanuit groenten & fruit.
  • Maximaal gebruik en promotie van lokale producten en kleine producenten met topproducten.
  • Mooi aanbod van verrassende vegetarische creaties op de kaart.

5 RADIJZEN

Minimum 66% groenten & fruit doorheen de gehele maaltijd Dezelfde criteria als 4 radijzen, aangevuld met:

  • Met grote perfectie creativiteit met groenten & fruit.
  • Met grote overtuiging de juiste smaakcombinaties waarin groenten en fruit een hoofdrol spelen met als resultaat een unieke smaakervaring.
  • Lokaal sociaal en ecologisch engagement en verantwoordelijkheid. -Werken met vis van duurzame vangst.
  • Totale controle over blauw water (kookwater) en grijs water (spoel-kuis water).
  • Uitgebreid aanbod van unieke vegetarische creaties op de kaart.

Over dit evenement

  • Over dit evenement
  • Reserveren voor de We're Smart actie
  • Veelgestelde vragen

Over We're Smart

  • Wie zijn wij?

Onze sites

  • www.tablebooker.be
  • www.cera.coop
  • weresmartworld.com

Contact

Tablebooker bv
Lozenberg 11, 1932 Zaventem
BELGIË
Tel: 02.702.10.77
Fax: 02.726.86.48